När du behöver ett listhyvleri

Är det så att du vill hitta ett listhyvleri? Det finns ett listhyvleri som är mycket bra, med bra produkter. De heter UNE-Produkter. Hos dem kan du bland annat hitta:

  • Golvsocklar
  • Foder
  • Taklister
  • Smyglister
  • Täcklister
  • Smygpaneler

Detta företag har en produktion som består av hyvling samt industriell ytbehandling av bland annat ovanstående produkter. Dessa är i furu. De kan även tillverka andra profiler så väl som i andra material på beställning.

Renodlat listhyvleri med ytbehandling

UNE-Produkter är idag ett renodlat listhyvleri med ytbehandling, men det var inte så det började. Företaget i sig grundades av Helmer Bergkvist, 1941. Det efter ett köp av ett sågverk i Stockholm. Senare, under 1954 startades en produktion av ytbehandlad byggnadslist, det strax utanför Norrtälje. Under 1962 köpte man sågverket i Bergslagen, som försåg listfabriken med råvaror. Sedan 1974 så finns verksamheten i Dalarna och drivs av Helmer Bergkvists sonson Pär Bergkvist.

Bra produkter

Hos detta företag finns det många bra produkter att hitta. Bland annat har de SEBE standardprofil. Det är då ytbehandlade golvsocklar, foder, taklister, smyg- och täcklister, smygpaneler med mera av furu. De går även att få i tillverkade av MDF-board.

Det finns även ett brett utbud av allmogelister, så som taklister, golvsocklar samt dörr-och fönsterfoder. Även dessa av furu.

De tillverkar även ytbehandlade smygpaneler, smyglister, väggavslutningslister och täcklister av MDF-board.

Är det så att det är dags för nya lister, nytt foder eller en panel i ditt hem, så kan du hitta det du behöver hos detta företag. Det går även att specialbeställa om det finns behov av det.